Som medlem af Borgerrepræsentationens sundheds-, ældre- og socialudvalg har jeg i denne periode arbejdet aktivt på at forberede forholdende for mange af de allermest udsatte grupper i vores by. København skal være en god by at vokse op i, at være ung i, at være familie, voksen, enlig, ældre. Og også for dem, som bliver syge, falder uden for arbejdsmarkedet eller i korte eller længere perioder bare har brug for en ekstra hånd. Her kan du læse lidt om nogle af de mange sager, jeg har været med til at arbejde for i Københavns Kommune.
En indgang for indsats for hjerneskadede borgere
Der skal være én indgang for indsats for borgere med hjerneskade. København kan blive et fagligt fyrtårn for genoptræning og rehabilitering af borgere med erhvervede hjerneskader med én indgang til et samlet tilbud på højt niveau.
Forslaget er blevet vedtaget.
Bedre ansættelsesprocedurer i SUF
Forslaget går på at igangsætte en drøftelse af kriterier og strategier ved ansættelse af personale i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen for at sikre den bedste kernedrift for københavnerne. Der ønskes særligt fokus på brug af tests i forbindelse med ansættelse af lederstillinger.
Forslaget er blevet vedtaget.
Styrkelse af tillidsreform
Forslaget går på at oprette en instans, der samler forvaltningens enheder med det mål at påpege unødvendige regler, procedurer, dokumentation, kontrolkrav m.v. En instans, der bygger på, at tillidsreformen er en bottom-up proces, hvor alle medarbejdere og ledere kan melde ind, hvor de finder uhensigtsmæssige arbejdsgange m.v.
Indstillingen er godkendt.
Styrket samarbejde mellem ældreklubber og plejecentre
Forslaget skal skabe et øget samarbejde mellem ældreklubber og plejecentre. Det arbejde, som klubberne udfører for at fremme netværk og forebyggelse af både sygdom og ensomhed, kan med fordel udbredes til et samarbejde med plejecentrene. Ældreklubberne kan eksempelvis komme på besøg på plejecentrene med en aktivitet, foredrag eller blot hyggeligt samvær. Synergi på dette område er oplagt.
Indstillingen er godkendt.
Styrkelse af sundheds- og omsorgsområdets kerneydelser
Sundheds-og Omsorgsforvaltningen skal udarbejder en strategi for, hvordan vi løfter kvaliteten på kommunens plejecentre – en styrkelse af kerneydelserne. Det skal bl.a. ske ved vidensdeling, hvor brugere kan tilkendegive deres oplevelser og erfaringer gennem implementering af programmet Patient Opinion.
Forslaget er blevet vedtaget.
Handleplan for nedbringelse af sygefraværet i SUF
Forslaget går ud på at Social – og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen skal udvikle en handleplan for nedbringelse af sygefraværet hos de ansatte. Det er ofte udsatte og svage mennesker, som allerede befinder sig i en svær situation, der mærker personalets sygefravær. Det er et ledelsesansvar at nedbringe antallet af sygedage pr. medarbejder.
Forslaget er blevet vedtaget
Styrket fokus på sorg og kompliceret sorg blandt ældre
Forslaget skal komme den forskning i møde, der viser at langvarig psykisk mistrivsel er den største konsekvens for ældre, der mister deres ægtefælle. De ældre har lavere psykisk velbefindende; for enker op til 2 år og for enkemænd op til 4 år efter tabet. Både enker og enkemænd har dermed også et større forbrug af antidepressivt og smertestillende medicin end andre ældre. Vi skal være bedre til at håndtere de ældres sorg.
Forslaget er blevet vedtaget.